Washington Slagbaai

Plattegrond van Washington Slagbaai National Park

Dit 55 vierkante km grote park, was het eerste in zijn soort van de voormalige Nederlandse Antillen. Het park is gelegen in het noordwesten van Bonaire en dagelijks van 8.00 - 17.00 uur geopend. Bij de toegang is het mogelijk een speciale gids te kopen met uitgebreide informatie over het park. De toegangsprijs in afhankelijk indien u in het bezit bent van een Scuba Diving Tag of Nature Fee.

  • Voor eigenaars van een Scuba Diving Tag (US $25) is de toegang tot het park gratis.
  • Voor eigenaars van een Nature Fee (US $10) bedraagt de toegang US $15.
  • Indien u niet in het bezit bent van een Scuba Diving Tag of Nature Fee, bedraagt de toegang US $25.

De Scuba Diving Tag en Nature Fee zijn strict persoonlijk en zijn alleen geldig met een identiteitsbewijs en betalingsbewijs. Deze Nature Fee kost US $ 10, maar voor duikers kost deze Scuba Diving Tag US $ 25. Beide zijn een jaar geldig.

De zuidelijke ingang van Washington Slagbaai Nationaal Park, die direct naar Slagbaai leidt, gaat één keer per maand open. Iedere eerste zondag van de maand kunnen bezoekers van het park de ingang gebruiken om rechtstreeks naar Slagbaai, het grootste strand van Bonaire, te gaan. Aangezien hier geen kassa aanwezig is voor de toegang, dient de bezoeker reeds in bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs.

In het park zijn twee routes uitgelegd: een route van 24 km en één van 35 km. De wegen binnen het park zijn heuvelachtig. Begin 2008 zijn de wegen in het park aangepast zodat het park toegankelijk is voor alle type auto's. Gebruik de plattegrond ter orientatie van de verschillende lokaties in het park. Vanwege de reistijd binnen het park, worden er vanaf 14.45 uur geen bezoekers meer in het park toegelaten.

In het park zijn, naast een grote variatie dieren, ook een aantal bezienswaardigheden te zien. Na de ingang is de eerste bezienswaardigheid Saliña Mathijs. Dit is een zoutpan waar soms flamingo's zijn te zien.

Een aantal kilometers verder bevindt er zich een strand: Playa Chikitu. Een mooi strand aan de zee, maar met golven en een gevaarlijke stroming. Het zwemmen op deze plaats wordt afgeraden!


Washington Park hoofdingang

Seru Bentana met de bijbehorende vuurtoren bevinden zich een paar kilometer verderop. Hier zijn grote rotsformaties te zien waarbij je als een raam op de zee kan kijken. Een goede plek om naar vogels te kijken, is Pos di Mangel. Dit is een drinkplaats waar veel vogels 's ochtends en in de namiddag drinken.

Verderop doemt de berg de Brandaris op (241 meter). Bij de splitsing naar rechts, richting Playa Funchi, bevinden een aantal goede snorkelplaatsen. Achter dit strand is er een saliña (zoutpan) waar regelmatig flamingo's komen. Bij de splitsing links gaat de weg naar Bronswinkel. Dit is en bron waar vele honderden vogels komen drinken, zoals blauwe duiven, papegaaien en parkieten.

Terug richting de uitgang bevinden staan een groot aantal cactussen die soms 6 meter hoog zijn. Vanaf Playa Funchi vervolgt de route zich naar Slagbaai. Bij Boca Slagbaai is er een goede gelegenheid om te rusten, snorkelen, zwemmen of te lunchen in het restaurant. Vanaf Boca Slagbaai vervolgt de route zich naar de uitgang. Vóór het verlaten van het park, is het mogelijk het westelijke gedeelte van het Gotomeer te bekijken met de flamingo's.

Vergeet niet het gastenboek te tekenen bij het verlaten van het park!

Links met meer informatie en foto's:

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.