Overzicht Kralendijk

Kralendijk is een rustige stad gelegen aan de Caribische Zee. De Nederlanders bouwden er een fort als bescherming tegen andere volken. Vroeger was Fort Oranje al vanuit de verte te zien door een toren die in het fort staat.

Naast het fort, bij het plein Plasa Wilhelmina, is er ook een stukje oud Kralendijk te zien, nl. het Bestuurskantoor. Het gebouw is omgeven door een geel/wit hekwerk, maar door de spijlen is er een mooi zicht op dit karakteristieke gebouw. Aan dit zelfde plein ligt ook het historische Pasangrahan. Bij dit gebouw, ook vlakbij het fort, is een mooi (gerestaureerd) douanekantoor te zien. Enkele jaren geleden is het gebouw opgeknapt en voorzien van een gele kleur.

In het centrum van Kralendijk zijn aan de Kaya Grandi (hoofdstraat) een aantal winkels gevestigd, zoals een aantal souvenirwinkels. De supermarkten zijn in de buurt te vinden waar een groot aantal Nederlandse producten te koop zijn.

Lopend langs de zee bij Kralendijk over de Kaya Craane, liggen veel zeilboten op ongeveer 100 meter van de kade voor anker. Veel zeilers wonen op deze boten en deze boten liggen hier voor een groot gedeelte van het jaar bij Kralendijk. Wanneer u de kade (Kaya Playa Lechi) volgt richting Harbour Village Marina (jachthaven), kunt u onderweg vriendelijk begroet worden door de plaatselijke bevolking. De lokale vissers varen dagelijks uit in kleine roeibootjes om vissen (wahoo, dorado, tonijn) te vangen die op de kade verkocht worden. Vlakbij de jachthaven vanaf de Kaya Playa Lechi is er een mooi zicht op Kralendijk. Goed te zien is, dat het eiland de vorm van een boemerang heeft.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.